Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

-M- Monument voor een monument

-M- Monument voor een monument
-M- Monument voor een monument
-M- Monument voor een monument

Kunstenaar: Han Goan Lim Meer informatie
Straatnaam: Dorpsstraat, beeldentuin achter Dorpsstraat 7, 't Oude Huis
  Centrum-Dorp
Materiaal: Beton, Geschilderd staal, Koper (verf), Verlichting
Jaar van plaatsing: 1990

Omschrijving:

-M- Monument voor een monument

Dit kunstobject is een van de 6 kunstobjecten die in 1990 geplaatst zijn in de beeldentuin achter het voormalige stadsmuseum 'Het Oude Huys" in de Dorpsstraat. De aanleiding voor deze plek was de Open Monumentendag. Het thema voor deze permanente expositie was 'monumenten en beeldende kunst'. De 'M' staat aan het begin van de route door de tuin en staat letterlijk voor monumenten. Doordat de plaats van het beeld zo gekozen is dat het vanaf de Dorpstraat te zien is, fungeert het als een herkenningsteken voor de beeldentuin. In de constructie zijn TL-buizen verwerkt die groen licht geven en zo ondergaat het beeld in de avond een metamorfose: het verandert dan in een lichtbaken.

De ‘M’ is gemaakt van stalen kokerprofiel en geperforeerd staalplaat waarop koperverf is aangebracht. Na verloop van tijd zal de koperverf oxideren en groen uitslaan, waarmee de factor tijd, zo nauw verbonden met het begrip monument zichtbaar zal worden. (Bron: Doc. 181 Beeldentuin HGOS)

De beeldentuin achter het Oude Huys (Dorpsstraat 7) is op zondagmiddag van 12:00 uur tot 16:00 uur open voor publiek. De overige dagen is het gebouw in gebruik als onderwijsinstituut en is de tuin gesloten.

Han Goan Lim

De Rotterdamse kunstenaar Han Goan Lim (1950) studeerde aan de Willem de Kooning Academie. Hij begon als beeldhouwer en maakte diverse lichtkunstwerken. Daarnaast is hij adviseur op het gebied van kunstopdrachten in de publieke ruimte werkzaam voor verschillende gemeenten.

Plattegrond:

vorig kunstwerk
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: