Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Wandplastiek

Wandplastiek
Wandplastiek
Wandplastiek
Wandplastiek

Kunstenaar: Johannus Albertus (Jan) Maaskant (1939- )
Straatnaam: Rakkersveld 135
  Centrum-Palenstein
Materiaal: In opslag, RVS
Jaar van plaatsing: 1971

Omschrijving:

Herplaatsen kunstwerk Jan Maaskant

Op verzoek van de directrice van basisschool De Meerpaal is een kunstwerk van Jan Maaskant in de directe omgeving van de school herplaatst. Dit kunstwerk heeft van 1971 tot 2006 aan de gevel van de oude basisschool gehangen. Nadat deze gesloopt werd is het kunstwerk opgeslagen. Omdat de gevel van de huidige school niet geschikt bleek te zijn voor het kunstwerk is contact opgenomen met De Goede Woning. In overleg met de school en De Goede Woning is het kunstwerk nu bevestigd aan de zijgevel van de woningen van de Goede Woning aan het Rakkersveld en komt het kunstwerk goed tot zijn recht.

Jan Maaskant heeft het kunstwerk destijds gemaakt als merkteken voor de school. Het bouwen in de 70-er jaren was zo eenvormig dat Maaskant een duidelijk(minimalistisch) merkteken wilde aanbrengen om de school herkenbaar te maken.

Het kunstwerk is van RVS en een enkel onderdeel is geel geschilderd. De elementen zijn opgebouwd uit vierkanten en rechthoeken.

Het werk van Maaskant bevindt zich in de collectie van onder andere het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Gemeentemuseum Den Haag in Den Haag, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: