Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Het spel kent geen waarom

Het spel kent geen waarom

Kunstenaar: Titia Ex
Straatnaam: Hodenpijlstraat
  Oosterheem
Materiaal: Glas, Onbekend, Zeefdruk
Jaar van plaatsing: 2002

Omschrijving:

Op de gevel van de sportzaal van het multifunctionele welzijnscentrum in Oosterheem zit een kunstof wand waarop het kunstwerk in folie is aangebracht. De wand wordt van achteren aangelicht. De voorstelling is bellenblazende meisjes en twee handen die een bel omvatten.

Titia Ex geboren op 2 november 1959 is een kunstenaar die vanuit het beleven van de ruimte denkt.
Daardoor maakt ze nauwelijks werk dat je kunt bekijken, terwijl het stil aan de wand hangt.
De meeste werken van Ex ervaar je zoals ze zich in de ruimte voordoen. Je kunt tegenover dit werk meerdere standpunten innemen en het van verschillende kanten bekijken. Dat doe je door de ruimte waarin ze haar werken plaatst te doorkruisen. Je kunt erover denken zoals je wilt, want Titia Ex houd je juist de vrije ruimte voor.

Ze maakt veel werk voor de openbare ruimte, op pleinen, aan- en in gebouwen, in de stad en het landschap, in verkeerssituaties en op binnenpleinen, bij woningen en kantoren. De betekenis van haar werk moet daarom worden gezocht in de relatie die het aangaat met de omgeving. De geschiedenis van de plek of die specifieke situatie is belangrijk, maar ook het huidige gebruik van de ruimte, de veranderlijke manier van het omgaan met die plek. Titia Ex selecteert voor die openbare situaties geen bestaand werk uit haar oeuvre, maar zoekt naar de noodzaak om die ruimtes van een speciale betekenis te voorzien. Daarvoor wil ze altijd nieuw werk maken.
(www.xs4all.nl/~titiaex/)

Plattegrond: