Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Mariposas

Mariposas
Mariposas
Mariposas

Kunstenaar: Isao Llorens Ishikawa
Straatnaam: Schoutenhoek 160, Basisschool De Jacobsvlinder
  Centrum-Palenstein
Materiaal: Staal, Sticker, Tegels
Jaar van plaatsing: 2012

Omschrijving:

De Spaanse kunstenaar Isao Llorens Ishikawa ontwierp in 2012 een kunstwerk voor de nieuwbouw van de toenmalige Prins Bernhardschool aan de Schoutenhoek 160 in Palenstein. Hij maakte in de school zwarte keramische tegels met daarop gouden vlinders (Mariposas). Op de ramen en op het dak komen deze gouden vlinders terug.

De vlinders staan symbool voor de ontwikkelingen van het kind. De gouden vlinders roepen de gedachte op aan metamorfose, schoonheid en vrijheid. De metamorfose van de overgang van kind naar volwassene, de schoonheid onschuld en de vrijheid van het uitvliegen, wat de kinderen in het leven uiteindelijk moeten doen.

Het kunstwerk inspireerde de directie van de school. Zij veranderden hun naam van Prins Bernhardschool in “De Jacobsvlinder”

Isao Llorens Ishikawa is geboren in Barcelona als zoon van een Japanse moeder en Catalaanse vader, die beiden ook kunstenaars zijn. Na zijn studie in Parijs leerde Isao in Japan de kunst van het kalligraferen. Zijn studio bevindt zich in Tallers Llorens Artigas (bij Gallifa) waar een gemeenschap van kunstenaars woont en werkt, ter nagedachtenis aan zijn grootvader, Llorens Artigas. Deze was een keramist die zeer nauw samenwerkte met de beroemde kunstenaar Joan Miró.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: