Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Speedboat

Speedboat

Kunstenaar: Zagara
Straatnaam: Van Stolberglaan, Winkelcentrum Vijverhoek
  Centrum-Driemanspolder
Jaar van plaatsing: 2014

Omschrijving:

Speedboat

Het kunstobject, een speedboat, is specifiek voor deze plek gemaakt en heeft een directe relatie met de vijver. De Speedboat wekt de suggestie dat er wel ooit een vaartochtje over de vijver heeft plaatsgevonden en hoe onfortuinlijk ook, is geëindigd op deze trappen. De verwachting is dat het kunstobject zeker zijn opgave als ontmoetingsplek en herkenningspunt waar gaat maken.

Michel van Achterberg

(Zagara) is geboren 1969 in Geldrop en momenteel wonend en werkend in Den Haag. Hij is afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost, afd Architectonische Vormgeving en sindsdien werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar.

Zagara over Speedboat:

. . . ”Lopend in het winkelcentrum Vijverhoek, uitkijkend over de trappenpartij die overgaat in een gemoedelijk ogende vijver, overviel mij ineens een typisch gevoel. Zo’n voorgevoel waarvan je pas weet als het gebeurd is, dat je het in feite al had voelen aankomen. Precies op dat moment spatte al mijn indrukken en gevoelens die ik daar had opgedaan, als het ware uiteen. Toen ik opkeek ontwaarde ik dat er zowaar een Speedboat op de trappen tot stilstand was gekomen.

Inmiddels versteend, alsof men al die tijd niet had geweten wat te doen met dit onverwachts spektakel in Vijverhoek. Een relikwie van een gebeurtenis waarvan alleen nog maar geruchten en aangedikte verhalen de ronde doen.” . . .

Plattegrond: