Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Meer dan wij hebben ervaren is gebeurd

Meer dan wij hebben ervaren is gebeurd
Meer dan wij hebben ervaren is gebeurd
Meer dan wij hebben ervaren is gebeurd

Kunstenaar: Gijs Frieling
Straatnaam: Schansbos
  Meerzicht
Jaar van plaatsing: 2014

Omschrijving:

Meer dan wij hebben ervaren is gebeurd

Gijs Frieling heeft voor de Vrije School de Vuurvogel een muurschildering gemaakt op de wanden van de begane grond. De hoogte van de schildering is ongeveer 250 cm, de totale breedte is circa 2500 cm. Hij heeft zich bij het ontwerp van de muurschildering laten inspireren door de vertelstof die aan de orde komt in het Vrije School basisonderwijs.

De Vrije School kent per schooljaar in het basisonderwijs een bepaald gebied waar aandacht aan wordt besteed. Zo worden in de eerste klas de sprookjes behandeld, maar later in het onderwijs komen ook de heiligen en dierenlegenden, het oude testament, de Edda, de Griekse mythologie en de Romeinen aan de orde. Uit al deze aandachtsgebieden zijn per wand een of enkele figuren of gebeurtenissen afgebeeld.

Gijs Frieling

(geboren 1966 in Amsterdam) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en studeerde aan de Rijksakademie van Beeldende Kunst in Amsterdam. Momenteel is hij kunstadviseur van de Rijksbouwmeester. Frieling stelt in zijn schilderijen religie en natuur centraal. 'Religieuze afbeeldingen hebben we hard nodig omdat het natuurwetenschappelijk wereldbeeld niet in staat is om voldoende betekenis te geven aan ons leven' (schilderijen en muurschilderingen.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: