Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Base Ball

Base Ball
Base Ball
Base Ball

Kunstenaar: Rini van Leeuwen
Straatnaam: Van der Hagenstraat 23
  Buitengebied
Jaar van plaatsing: 2015

Omschrijving:

Base ball

Dat sport en kunst goed samen kunnen gaan, zie je aan de acht fotoprints die op de hoeken van vier dug-outs van Honk- en Softbal Vereniging "Birds” zijn bevestigd. De Zoetermeerse kunstenaar Rini van Leeuwen werd geïnspireerd op de fysieke omgeving van de softballers en baseballers. Zijn affiniteit met sport is terug te zien in het kunstwerk. Het kunstwerk is in 2015 geplaatst.

Fred Versluis, bestuurslid algemene zaken van Honk- en Softbal Vereniging Birds: “We zijn tevreden over het eindresultaat. Kunstenaar Rini van Leeuwen heeft ons complex vele malen bezocht en met het bestuur overlegd wat de beste kunstuiting zou zijn voor onze vereniging. Uiteindelijk is gekozen voor de mooie foto’s op de hoeken van een aantal dug outs. De clubkleuren en de activiteiten zijn goed naar voren gekomen in deze kunstuiting. We hebben het project omarmd en uitgebreid met een hele opknapbeurt voor de dug outs.”

Rini van Leeuwen 

De Zoetermeerder Rini van Leeuwen (1951) is behalve beeldend kunstenaar ook atletiektrainer bij ARV Ilion. Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Rini van Leeuwen maakt gebruik van veel beschikbare middelen en technieken voor zijn beeldende uitingen, zoals schilderwerk, tekenwerk, fotografie, video en digitale kunst.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: