Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Binnen de lijntjes

Binnen de lijntjes
Binnen de lijntjes

Kunstenaar: Elias Tieleman
Straatnaam: Willem Alexanderplantsoen, op straat tussen Taverzo sportvoorziening, Wilhelminaschool en de Stella Nova school
  Centrum-Driemanspolder
Jaar van plaatsing: 2016

Omschrijving:

Binnen de lijntjes

Aan het Willem Alexanderplantsoen ligt een visuele schakel tussen de Taverzo sportvoorziening, de Koningin Wilhelminaschool en IKC Stella Nova. De verbinding, genaamd 'Binnen de lijntjes' en ontworpen door kunstenaar Elias Tieleman, wordt gevormd door rechte lijnen, cirkels en strepen.

Lijnen die beginnen in het groen en verdwijnen in de verte. De lijnen raken weer andere lijnen of houden ineens op. Het nut van de lijnen is niet direct duidelijk, maar ze komen de toeschouwer niet geheel vreemd voor. Ze doen denken aan verkeerslijnen of lijnen van sportvelden zoals een tennisveld, panna voetbalveld en hockeyveld. Sommige velden zijn treffend, anderen zijn bijna onherkenbaar. Van een afstand lijkt het alsof de lijnen er eerder waren dan de gebouwen. Kinderen kunnen over de lijnen springen of de route volgen van de lijnen en cirkels. Ze creëren hun eigen spel er omheen. Bezoekers van de sportvoorziening Taverzo zien dat de lijnen binnen één worden met het lijnenspel buiten. Buiten en binnen zijn met elkaar verweven.

‘Binnen de lijntjes’ is in samenspraak met de gebruikers van de scholen en de sportvoorziening tot stand gekomen.

Elias Tieleman

(1970) is curator, adviseur en als teammanager verbonden aan het Cibap, vakschool voor verbeelding te Zwolle. Tieleman realiseert landschappelijke, multidisciplinaire en sociale kunst projecten door in dialoog te gaan met de doelgroep of opdrachtgever.

 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: