Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Gekleurde nissen

Gekleurde nissen
Gekleurde nissen

Kunstenaar: Elias Tieleman
Straatnaam: Willem Alexanderplantsoen 2, In de Stella Nova school
  Centrum-Driemanspolder
Materiaal: LED
Jaar van plaatsing: 2016

Omschrijving:

Gekleurde nissen

In de acht nissen van de nieuwe Stella Nova school zijn er gekleurde lichten, ontworpen door kunstenaar Elias Tieleman. De nissen in de gevels repeteren met elkaar, de verschillende kleuren zijn; roze, geel, blauw, oranje en groen. De tinten geven het gebouw en de omgeving speelsheid. De school kan zelf de kleuren instellen. De kleuren komen overeen met de buitengevel van het Taverzo sportcomplex dat vlakbij de Stella Nova school ligt. Binnen maken de kinderen hun taakje in de nissen of spreken af bij een bepaalde kleur.

Directeur onderwijs IKC Stella Nova: “Ik vind de gekleurde nissen een mooie verrijking van het bijzondere gebouw. Vooral als het donker is komt het kunstwerk tot leven. De leerlingen gebruiken de kleuren ook om met elkaar af te spreken. De nissen zijn de meest favoriete werkplekken van de leerlingen!”

'Gekleurde nissen' is in samenspraak met de gebruikers van de scholen en de sportvoorziening tot stand gekomen.

Elias Tieleman

(1970) is curator, adviseur en als teammanager verbonden aan het Cibap, vakschool voor verbeelding te Zwolle. Tieleman realiseert landschappelijke, multidisciplinaire en sociale kunst projecten door in dialoog te gaan met de doelgroep of opdrachtgever.

 

 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: