Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Maquettetafel 1/4 insectenhuis

Maquettetafel 1/4 insectenhuis
Maquettetafel 1/4 insectenhuis
Maquettetafel 1/4 insectenhuis
Maquettetafel 1/4 insectenhuis

Kunstenaar: Alphons Bosco Maria ter Avest (1960 - ) Meer informatie
Straatnaam: Lenastroom 23
  Oosterheem
Materiaal: Beton, Hout, Polyurethaan, Staal
Jaar van plaatsing: 2016

Omschrijving:

Maquettetafel met Insectenhuis

De bestaande maquette van Oosterheem is opgedeeld in vier verschillende Maquettetafels. Bewoners kunnen hun eigen huis, in het klein, op terug vinden. Je herkent en ontdekt plekken in de wijk. De scholen, het Heempark en het winkelcentrum; dit is ‘thuis’ voor velen uit Oosterheem. Het is belangrijk dat kunst in de openbare ruimte niet op zichzelf staat, maar dat het juist tussen de bewoners staat en onderdeel van het dagelijks leven is.

Elke Maquettetafel heeft een toegevoegd element wat verwijst naar het stedelijk gebied. De Maquettetafel met Insectenhuis is een bijenkorf. Leerlingen van De Oostwijzer en De Oranjerie werkten mee aan het aan het Insectenhuis.

Alphons Bosco Maria ter Avest

(geboren 1960 in Hengelo) studeerde af aan ArtEZ Arnhem en realiseert beelden en projecten – al dan niet in opdracht - in de openbare ruimte en exposeert in binnen en buitenland. Zijn werk maakt deel uit van particuliere, bedrijfs- en overheidscollecties.

De kunstenaar werkt meestal met reproductiemethodes zoals giettechnieken in metaal en keramiek waarbij sjablonen en mallen gemaakt moeten worden. Met deze werkwijze komt proces en techniek samen in het beeld. 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: