Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Het Wonderkabinet

Het Wonderkabinet
Het Wonderkabinet
Het Wonderkabinet
Het Wonderkabinet

Kunstenaar: Karin Colen (1962 - )
Straatnaam: Fivelingo 84, Aan gevel school en in de hal
  Meerzicht
Materiaal: RVS
Jaar van plaatsing: 2017

Omschrijving:

Het Wonderkabinet

Aan de gevel van de school zijn silhouetten van kinderen; springend, spelend, fietsend, pratend, zittend. Je herkent de levensstappen van de kinderen. De leerlingen van De Piramideschool hebben zelf foto’s van elkaar gemaakt onder begeleiding van de kunstenares. Karin Colen: “De school huist in een gebouw met een degelijke uitstraling, maar binnen borrelt en bruist het van het leven. Er wordt gespeeld, geleerd, maar vooral gegroeid. De kinderen die er komen, variëren in de leeftijd van 0 tot 13 jaar en in die tijd gebeurt er veel in hun leven.” De kunstenares maakt deze ontwikkeling zichtbaar aan de gevel van het gebouw.

In de hal van de school staat een ‘Wonderkabinet’, een klassiek ogende kast met als decoratie een ode aan de ontwikkeling en groei van het kind. In het Wonderkabinet wordt creatief kinderwerk getoond. De kleur van het licht in het Wonderkabinet verandert per seizoen en kan aangepast worden aan de gepresenteerde objecten.

 

Karin Colen

(geboren 1962 in Den Dungen) heeft gestudeerd aan de Academie voor Kunst & Vormgeving in ’s Hertogenbosch en de Design Academie Eindhoven.

Karin Colen: ”Kijken naar de omgeving, luisteren naar de gebruikers, verdiepen in de geschiedenis, lezen over de actualiteit, analyseren van problemen. Het uiteindelijke ontwerp is vaak een ‘nuttig’ kunstwerk. Een kunstwerk wat de ruimte aantrekkelijker maakt en de functie versterkt, een plek waar het goed toeven is.”

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: