Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Maquettetafel 3/4 Stookhuis

Maquettetafel 3/4 Stookhuis
Maquettetafel 3/4 Stookhuis

Kunstenaar: Alphons Bosco Maria ter Avest (1960 - ) Meer informatie
Straatnaam: Burgemeester Middelberglaan 2
  Oosterheem
Jaar van plaatsing: 2016

Omschrijving:

Maquettetafel met Stookhuis

De bestaande maquette van Oosterheem is opgedeeld in vier verschillende Maquettetafels. Bewoners kunnen hun eigen huis, in het klein, erop terug vinden. Je herkent en ontdekt plekken in de wijk. De scholen, het Heempark en het winkelcentrum; dit is ‘thuis’ voor velen uit Oosterheem. Het is belangrijk dat kunst in de openbare ruimte niet op zichzelf staat, maar dat het juist tussen de bewoners staat en onderdeel van het dagelijks leven is.

Elke Maquettetafel heeft een toegevoegd element wat verwijst naar het stedelijk gebied. De Maquettetafel met Stookhuis is een fabriek. De Maquettetafel met Stookhuis stond van 2016 tot 2020 op een tijdelijke locatie bij de Burgemeester Middelberglaan, maar is in 2020 verplaatst naar Stadsboerderij De Weidemolen. De oven kan gereserveerd worden voor het bakken van pizza's e.d. voor eigen gebruik. Voor de oven, gebouwd samen met vrijwilligers, is een handleiding bij De Weidemolen in Oosterheem verkrijgbaar.

Alphons Bosco Maria ter Avest

(geboren 1960 in Hengelo) studeerde af aan ArtEZ Arnhem en realiseert beelden en projecten – al dan niet in opdracht - in de openbare ruimte en exposeert in binnen en buitenland. Zijn werk maakt deel uit van particuliere, bedrijfs- en overheidscollecties.

De kunstenaar werkt meestal met reproductiemethodes zoals giettechnieken in metaal en keramiek waarbij sjablonen en mallen gemaakt moeten worden. Met deze werkwijze komt proces en techniek samen in het beeld. 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: