Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Maquettetafel 4/4 Klimhuis

Maquettetafel 4/4 Klimhuis
Maquettetafel 4/4 Klimhuis
Maquettetafel 4/4 Klimhuis

Kunstenaar: Alphons Bosco Maria ter Avest (1960 - ) Meer informatie
Straatnaam: Naardermeer-Ketelmeer
  Oosterheem
Jaar van plaatsing: 2017

Omschrijving:

Maquettetafel met Klimhuis

De bestaande maquette van Oosterheem is opgedeeld in vier verschillende Maquettetafels. Bewoners kunnen hun eigen huis, in het klein, op terug vinden. Je herkent en ontdekt plekken in de wijk. De scholen, het Heempark en het winkelcentrum; dit is ‘thuis’ voor velen uit Oosterheem. Het is belangrijk dat kunst in de openbare ruimte niet op zichzelf staat, maar dat het juist tussen de bewoners staat en onderdeel van het dagelijks leven is.

Elke Maquettetafel heeft een toegevoegd element wat verwijst naar het stedelijk gebied. De Maquettetafel met Klimhuis is een kas. Het Klimhuis is tevens een veilig speelelement met een val dempende ondervloer.

Alphons Bosco Maria ter Avest

(geboren 1960 in Hengelo) studeerde af aan ArtEZ Arnhem en realiseert beelden en projecten – al dan niet in opdracht - in de openbare ruimte en exposeert in binnen en buitenland. Zijn werk maakt deel uit van particuliere, bedrijfs- en overheidscollecties.

De kunstenaar werkt meestal met reproductiemethodes zoals giettechnieken in metaal en keramiek waarbij sjablonen en mallen gemaakt moeten worden. Met deze werkwijze komt proces en techniek samen in het beeld. 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: