Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Klimboom

Klimboom
Klimboom
Klimboom

Kunstenaar: Reinier Lagendijk
Straatnaam: Nesciohove 105-107
  Buytenwegh
Jaar van plaatsing: 2019

Omschrijving:

Klimboom

Het kunstwerk dat in 2019 bij de nieuwbouw van IKC Klimboom is verschenen, bestaat uit twee delen. Het eerste deel staat op het schoolplein en bestaat uit drie zitjes in de vorm van bladeren van een klimop. Het zitelement is in stevig roestvrijstaal uitgevoerd. 

Bij de ingang van het gebouw staat het tweede deel: een roestvrijstalen klimopplant die langs de gevel groeit en zijn weg via een ladder van cortenstaal verder omhoog zoekt. Het ontwerp verwijst naar de naam van het IKC Klimboom en dat groeien een natuurlijk en onbegrensd proces is. Directrice Inge Douwes van IKC Klimboom: “De metalen kleur sluit mooi aan bij ons gebouw. Kortom, het kunstwerk maakt het schoolplein af, we zijn er heel blij mee!”

Het kunstwerk is in samenspraak met de school en de kinderopvang tot stand gekomen.

Reinier Lagendijk

(1969) woont en werkt in Hoek van Holland. Zijn oeuvre bestaat uit ruimtelijke beelden, installaties en monumentaal werk waarin de natuur een prominente rol speelt. De natuur is zijn materiaal, met alle mogelijkheden en beperkingen die het in zich heeft. Deze cultivering van de natuur, de vraagstelling hoe natuur en cultuur zich tot elkaar verhouden, is zijn uitgangspunt en inspiratie bron.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: