Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Edens End

Edens End
Edens End

Kunstenaar: Herman (Hermanus Cornelis) Lamers (1954 - ) Meer informatie
Straatnaam: Dorpsstraat, beeldentuin achter Dorpsstraat 7, 't Oude Huis
  Centrum-Dorp
Materiaal: Graniet, Onbekend, Steen
Jaar van plaatsing: 1990

Omschrijving:

Edens End

Dit kunstobject is een van 6 kunstobjecten die in 1990 geplaatst zijn in de beeldentuin achter het stadsmuseum. De aanleiding voor deze plek was de Open Monumentendag. Het thema voor deze permanente expositie was 'monumenten en beeldende kunst'. 'Eden's End' markeert het einde van de tuin. Binnen de gebogen betonnen omlijsting staan de klokken voor de aanwezigheid van talloze klokbloempjes die in het voorjaar in de tuin bloeien.

Het kunstwerk van Lamers is ter plekke gegoten en daardoor onverplaatsbaar. Na overdracht van het perceel zal het blijven staan, maar is dan niet meer dagelijks voor publiek toegankelijk.

De beeldentuin achter het Oude Huys (Dorpsstraat 7) is op zondagmiddag van 12:00 uur tot 16:00 uur open voor publiek. De overige dagen is het gebouw in gebruik als onderwijsinstituut en is de tuin gesloten.

Hermanus Cornelis (Herman) Lamers

(Bussum, 1954) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, fotograaf en tekenaar. Lamers studeerde van 1975 tot 1980 aan de Academie Minerva in Groningen. De kunstenaar woont en werkt in Rotterdam en is docent aan Avans Hogeschool in Breda 

 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: