Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Fluitspelend meisje (tijdelijk in depot)

Fluitspelend meisje (tijdelijk in depot)
Fluitspelend meisje (tijdelijk in depot)

Kunstenaar: Tineke (Catherina Francisca) Bot (1945 - ) Meer informatie
Straatnaam: Promenade Plein
  Centrum
Materiaal: Brons, Gewassen beton
Jaar van plaatsing: 1985

Omschrijving:

Fluitspelend meisje

Het kunstwerk stelt een meisje voor dat op haar fluit speelt. Haar houding is er een van opperste concentratie op die bezigheid. Het lijkt erop dat zij de voorbijgangers niet opmerkt. Dat idee wordt versterkt doordat het meisje hoog boven de toeschouwer staat. Behalve dat het beeld op een grondplaat staat, is het geheel ook nog eens op een natuurstenen sokkel gezet. Hierdoor wordt de afstand tussen beeld en voorbijganger nog groter. Het beeld is gemaakt van brons. Het is zeer donker gepatineerd, waardoor de details in bijvoorbeeld het gezicht van het meisje wat wegvallen. 

Vanwege de verbouwing op het Promenade Plein, staat het beeld tijdelijk in het depot. Het zal begin december 2021, na de werkzaamheden, worden teruggeplaatst.

Tineke Bot

(geboren 1945 in Hilversum) is deels autodidact. Zij maakt vooral figuratieve, bronzen beelden, waarbij lichaam en spiritualiteit van de mens centraal staan. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw was zij aanvankelijk actief in de omgeving van Hilversum, maar vanaf 1995 werkte en exposeerde zij ook veel in het zuidoosten van Frankrijk. Haar werk is vaak figuratief, maar er zijn ook meer abstracte beelden van haar hand. Zij studeerde onder meer bij de bekende beeldhouwer Mari Andriessen.

 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: