Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

De Reiziger

De Reiziger
De Reiziger
De Reiziger
De Reiziger

Kunstenaar: Emmy Dijkstra
Straatnaam: Zuidwaarts 2
  Centrum-Stadscentrum
Materiaal: Verlichting
Jaar van plaatsing: 2019

Omschrijving:

De Reiziger

Op twee gevels van museum De Voorde zijn 's avonds projecties te zien. De beelden vertellen over de mens als reiziger, over (onverwachte) ontmoetingen tussen mensen en culturen, nieuwsgierig zijn naar hoe de ander leeft, misschien wel stiekem verlangen naar dat leven. De eindbestemming is nog onbekend, want de beelden gaan ook over de mens die flexibel is en overal kan wonen. Emmy Dijkstra: “Want ik geloof dat nieuwsgierigheid en flexibiliteit uiteindelijk leidt tot verbinding.”

De projecties worden vanaf het Stadhuis-Forum via Profloods geprojecteerd op de gevels. De beelden zijn op glazen dia’s geprint,  zogenaamde 'gobo’s'. De gobo’s zijn verwisselbaar, zodat er steeds een ander beeld uit de serie kan worden getoond.

Het kunstwerk is in samenspraak met museum De Voorde tot stand gekomen.

Emmy Dijkstra

(1981, Breda) begon al op jonge leeftijd met tekenen. Na de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost raakte ze geïnteresseerd in grafiek. Ze tekent om verhalen te vertellen over wat ze om haar heen ziet, vooral over mensen die zoeken naar hun plaats in deze wereld. Sinds 2013 woont en werkt ze in Stockholm.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: