Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Dagmodules

Dagmodules
Dagmodules
Dagmodules

Kunstenaar: Joost van Santen
Straatnaam: Parkdreef, naast NS Station Seghwaert
  Seghwaert
Materiaal: Kunststofplaat, Staal
Jaar van plaatsing: 1980

Omschrijving:

Dagmodules

Joost van Santen heeft lichtbakken op palen geplaatst. De lichtbakken hebben gekleurde vlakken en zijn op het zuiden gericht. Als de zon schijnt worden de kleuren op de straat eronder zichtbaar. Vanaf dit kunstwerk voert een loper van afwijkende stenen als looproute door het naastgelegen winkelcentrum Seghwaert.

Joost van Santen

(Amsterdam, 2 april 1929) is een Nederlands beeldend kunstenaar. Van Santen creëert lichtsculpturen, glasramen, ruimtelijke constructies, lichtexperimenten en lichtinstallaties in composities van minimal art of constructivisme. Van Santen volgde opleidingen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs en de Rijksakademie van beeldende kunsten. Hij was ook een leerling van Jos Rovers.

Samen met Frank Nix en Guido Eckhardt ontwierp hij het monument Vrouwen van Ravensbrück dat in 1975 werd onthuld op het Museumplein in Amsterdam. Andere bekende werken van Van Santen zijn de Ellips of Light, het gekleurd glasraam boven de hoofdingang van het station te Amersfoort en het Zonnebeeld in Pijnacker. 

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: