Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Leunende pylonen

Leunende pylonen

Kunstenaar: David Johannes Vandekop (1937 - 1994) Meer informatie
Straatnaam: Hugo de Grootlaan, hoek Zegwaartseweg
  Oosterheem
Materiaal: Staal, Straatklinkers
Jaar van plaatsing: 1978

Omschrijving:

Leunende pylonen

Het kunstwerk, dat uit twee delen bestaat, toont twee stalen balken, waarvan de een rechtop staat. De ander leunt er tegenaan. De balk die geleund staat, staat op een verhoging in het gras. Het kunstwerk is in 2011 verplaatst van de wijk Buytenwegh de Leyens naar de wijk Oosterheem. In Buytenwegh stonden de 2 delen aan weerszijde van de Sprinterlijn. Door uitbreiding van het winkelcentrum moest het kunstwerk verplaatst worden. De delen staan nu aan weerszijde van de Randstadrail in de wijk Oosterheem.

David Johannes van de Kop

(of sinds 1989 David Vandekop) (Den Haag, 1937 – Dreischor, 1994) was een Nederlandse schilder, tekenaar en beeldhouwer.

Van de Kop studeerde van 1956 tot 1961 bij onder anderen Carel Visser beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en zette zijn studie voort aan de Academie van Schone Kunsten in Warschau. Hij was docent aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch en had hij de leiding over de beeldhouwafdeling van het postacademische instituut de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

 

 

 

 

Plattegrond: