Topsport in Zoetermeer

Home > Kunstwerken a tot z > Kunstwerk bekijken

Brug

Brug
Brug

Kunstenaar: Marus van der Made
Straatnaam: Osijlaan
  Centrum-Dorp
Materiaal: Hout, Onbekend, Staal
Jaar van plaatsing: 2001

Omschrijving:

Brug

De brug achter De Graanschuur, die de verbinding vormt tussen Dorpsstraat en CKC is vormgegeven door de Zoetermeerse kunstenaar Marus van der Made. De brug bestaat aan de kant van het CKC uit twee oplopen en loopt smaller toe richting Dorpsstraat. De brug nodigt uit de Dorpsstraat in te lopen. De brug is het resultaat van een vormgevingsopdracht naar aanleiding van de herinrichting van de Dorpsstraat.

Marus van der Made

(geboren 1940 - in Monster) is zowel beeldend kunstenaar als vormgever. Als beeldend kunstenaar is hij autodidact. In 1978 begon hij zijn carrière als beeldend kunstenaar. Hij werkte toen zowel figuratief als abstract. Later ging hij werken in de geometrische abstractie. Hij werkte met diverse materialen. Hij kreeg kunstopdrachten voor musea, scholen, raadhuizen, bedrijven en instellingen en voor de openbare ruimte. Zo maakte hij wandreliëfs voor de gemeentehuizen van Middelharnis en Hillegom, het hoofdbureau van Politie in Den Haag en het gebouw van de luchtverkeersbeveiliging op Schiphol. Ook maakte hij sculpturen voor Arcadis, GTI en ITT/Alcatel.

Van 1977 tot 1990 was hij lid van de Haagsche Kunstkring. Sinds 1985 is hij lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers en sinds 2013 is hij lid van Pulchri Studio Den Haag.

Plattegrond:

Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto: